Schoonmaakbedrijf Correct - vestiging Gorinchem
Techniekweg 15, 4207 HC Gorinchem
T. 0183 - 620 002 | E. info@correct-schoonmaak.nl

Vloer onderhoud en tapijtreiniging

Het onderhoud van vloeren van met name intensief belopen en grote oppervlakten is geen bezigheid om zelf te doen. Dit geldt voor zowel het reinigen van harde vloeren als tapijtreiniging, bovendien kan door verkeerd gebruik van reinigingsmiddelen schade ontstaan.

Vloeronderhoud

Het onderhoud van linoleum en marmoleumvloeren kan bestaan uit het sprayen en opblokken van de vloer, of door het strippen (verwijderen) van de oude waslaag en vervolgens conserveren door het met aanbrengen van 2 lagen was/polymeer.

Om de vloeren in topconditie te houden, voorzien wij u van een passend onderhoudsadvies.

Tapijtreiniging

Wij gebruiken 2 methoden voor tapijtreiniging:

Bonnetpad
Dit wordt ook wel "droog reinigen" genoemd. Hierbij wordt het tapijt voor gesprayd met een speciaal reinigingsmiddel, waarna de top van het tapijt gereinigd wordt met behulp van een éénschijfsmachine met een wollen- of synthetische pad van microvezel. De vervuiling wordt door de pad opgenomen, deze wordt regelmatig ververst of uitgespoeld.  Hiermee worden ook de tapijtpolen weer opgehaald. Deze methode heeft het voordeel dat er weinig vocht wordt gebruikt, dus er is een zeer korte droogtijd. Dit is een snelle reinigingsmethode die echter niet in staat is het ingelopen vuil en zand tot op de bodem te verwijderen.

Sproei-extractie
Met deze methode wordt er water onder druk in het tapijt gespoten en direct weer opgezogen. Het voordeel van deze methode is dat er veel vuil en diepe besmetting uit het tapijt wordt gespoeld. Deze methode geeft het beste resultaat. Op deze wijze kan zelfs de diepste vervuiling verwijderd worden.
Ook een combinatie van beide methodes is mogelijk.

Overige schoonmaakdiensten

Klikt u hieronder voor meer informatie over al onze schoonmaakdiensten.