Schoonmaakbedrijf Correct - vestiging Gorinchem
Techniekweg 15, 4207 HC Gorinchem
T. 0183 - 620 002 | E. info@correct-schoonmaak.nl

Gevel reinigen en impregneren

Hoge druk reinigen met water

Door een gevel met hoge druk te reinigen, wordt de ondergrond gereinigd en raakt de gevel tijdens het reinigen niet beschadigd. Hierdoor wordt een uitstekend resultaat bereikt en verhoogt u de waarde van uw woning of bedrijfspand. Hoge druk reinigen kan met behulp van koud of heet water, waarbij de druk instelbaar is tot 200 bar.

Het is een uitstekende reinigingsmethode voor gevelreiniging, waarbij wij adviseren om na de reiniging de gevel te laten impregneren.

Impregneren

Impregneren is een behandeling waarmee gevels en muren waterafstotend worden gemaakt door het aanbrengen van een impregneervloeistof m.b.v. een lage druk spuit. Het laat een onzichtbare filmlaag achter waar vocht in parelvorm vanaf loopt. Het werkt preventief tegen het indringen van vocht en vuil. Het waterafstotende effect van impregneren zorgt ervoor dat uw gevel minder snel vervuilt, zorgt voor een langer behoud van uw gevel en gaat verkleuring van het voegwerk tegen.

Impregneren kan alleen op een schone ondergrond, dus de gevel dient vooraf gereinigd te worden (zie hoge druk reinigen met water). Ook dient de gevel in een goede staat te verkeren.

Door te impregneren kan de volgende schade worden voorkomen:
> Roetvervuiling
> Aantasten van voegen
> Vochtvlekken van vochtige muren
> Vorstschade

Bijkomende voordelen zijn:
> Minder snel aanwas van algen en mos (en het verwijderen gaat makkelijker)
> Betere isolatie, omdat vochtige gevels warmte onttrekken
> Voorkomen van cement-, kalk- en zoutuitslag op nieuwbouwwoningen.

Overige schoonmaakdiensten

Klikt u hieronder voor meer informatie over al onze schoonmaakdiensten.